Oslo havn 1798 - en interaktiv opplevelse

Historieformidling på en ny måte - du kan nå oppleve hvordan det var å gå gjennom Oslos gater i Bjørvika på slutten av 1700-tallet.

Oslo Havn 1798
Oslo Havn 1798

Oslo havn 1798 - en interaktiv opplevelse

Publisert 22.05.2019

Artikkelen er merket med: Støtte Legat

Vi kan bare anbefale alle en digital rundtur i Oslos gater på 1700-tallet. Se også nærmere presentasjon på YouTube: https://youtu.be/fc0_nCy8wtY

Pressemelding fra Tidvis AS:

Hvordan var det å gå gjennom Oslos gater på slutten av 1700-tallet? Nå kan du oppleve det i den digitale opplevelsen Oslo havn 1798. Fra tirsdag 7 mai kl 12 kan du laste ned Oslo havn 1798 og selv utforske gateløp, hvem som bodde på eiendommene  og også se inni noen av husene. Det hele er gratis.

Oslo havn 1798 er en interaktiv opplevelse av hvordan det kunne ha vært å være i Bjørvika på slutten av 1700-tallet. Vi har brukt 3D grafikk og spillteknologi til å rekonstruere bygninger og havneområdet digitalt. Rekonstruksjonen bygger på nyere forskning fra historikere og arkeologer. Prosjektet er en utforsking i nye måter å formidle Oslos, og i forlengelse Norges, historie på slutten av 1700-tallet. Det er også en annerledes inngang til digitalisert kulturhistorisk materiale om tiden som er gjort tilgjengelig av arkiver, museer og biblioteker.

Opplevelsen er gratis og publisert på CC-by-SA lisens (åpen lisens). Dette betyr at andre kan bruke den til å lage opplevelser, mot å referere til det originale prosjektet. Selv skal vi i løpet av sommeren utvide opplevelsen med å gjenskape dag-til-dag vær og vegetasjon fra året 1798, samt en interaktiv spillopplevelse.

Oslo havn 1798 er initiert av Tidvis AS. Tidvis as er et ideelt as som utforsker og utvikler nye måter å formidle og tilgjengeliggjøre historie på. Vi mener historie er viktig, fordi det danner utgangspunktet for vår forståelse av nåtiden og hva vi forventer av fremtiden.

Kulturhistoriske samarbeidspartnere er Norsk folkemuseum, Maritimt museum, Nasjonalbiblioteket, Norsk lokalhistorisk institutt ved Nasjonalbiblioteket, Oslo Museum, Oslo byarkiv, Nasjonalmuseet og Riksarkivet. Oslo havn 1798 er gjort mulig med støtte fra Kulturrådet, Eckbos legat, Oslo Maritime Stiftelse, Kulturetaten i Oslo kommune, Viken filmsenter og Forskningsdagene 2018.

Praktisk
Her finner du mer om
Oslo havn 1798  https://oslohavn1798.no/
Tidvis as https://www.tidvis.no/