Lanseres i dag og er nå tilgjengelig for alle

«Det er trolig det største og viktigste som skjer i norsk kulturliv i 2018», i følge Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord

Lanseres i dag og er nå tilgjengelig for alle

Publisert 24.01.2018

Artikkelen er merket med: Legat Støtte

NAOB er et moderne, digitalt oppslagsverk som blir fritt tilgjengelig for alle. Verket er en storstilt beskrivelse av bokmålet og riksmålet fra tidlig 1800-tall frem til i dag, med over 200 000 oppslagsord og mer enn 300 000 sitater, som viser hvordan språket er brukt i aviser og tidsskrifter, på nettsteder og ikke minst i norsk litteratur – fra Henrik Wergeland og Amalie Skram til Herbjørg Wassmo og Karl Ove Knausgård.

Eckbos Legat er stolte av å kunne meddele at vi har bidratt med til sammen kr. 2,5 millioner til dette prosjektet. Arbeidet med ordboken har gått over flere år og er finansiert med ca. kr. 80 millioner fra Kulturdepartementet i tillegg til ca. kr. 20 millioner fra ulike allmennyttige stiftelser og fond.

«Det er trolig det største og viktigste som skjer i norsk kulturliv i 2018», i følge Knut Olav Åmås, direktør i Fritt Ord - les hans artikkel i Aftenposten.

Her finner du ordboken: https://www.naob.no/